TOP NEWS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas mattis nisi felis, vel ullamcorper dolor. Integer iaculis nisi id nisl porta vestibulum.

15 Kasım 2011 Salı

Born This Way [Dinle Bilgilen]

Born This Way

Born This Way, ABD'li şarkıcı Lady Gaga'nın tam sürümlü ikinci stüdyo albümüdür. 23 Mayıs 2011 tarihinde piyasaya sürüldü. Yayınlanmadan önce albümün aynı adlı çıkış şarkısı "Born This Way", 11 Şubat 2011'de; ikinci single "Judas", 15 Nisan 2011'de ve üçüncü single "The Edge of Glory", 9 Mayıs 2011'de yayınlandı. Albümün adı ise Gaga tarafından 2010 MTV Video Müzik Ödülleri'nde Yılın Video Klibi dalında "Bad Romance" için ödül aldığı sırada açıklandı.,
17 Mayıs 2011'de albüm online olarak sızdırıldı ve Rolling Stone dergisinin kıdemli eleştirmeni Jody Rosen tarafından tüm şarkıların eleşirisi yapıldı.

 Born This Way
Yayınlanma 23 Mayıs 2011
Kayıt 2010
Tarz Pop, dans, elektronik
Süre 61:08 (Standard sürüm)
73:39 (Özel sürüm)
Şirket Interscope, Streamline, Kon Live
Yapımcı Vincent Herbert (yönetici yapımcı), DJ Snake, DJ White Shadow, Fernando Garibay, Lady Gaga, Robert John "Mutt" Lange, Jeppe Laursen, RedOne
Gelişimi

Mart 2010'da, MTV Birleşik Krallık için röportaj yapıldığı sırada, Gaga yeni stüdyo albümünün üzerinde çalışmaya başladığını ve henüz albümün merkezindeki temayı yazmayı bitirdiğini ifade etti. Üç ay sonra, Rolling Stone ile yaptığı röportajında ikinci stüdyo albümünün bittiğini fakat 2011'e kadar yayınlanmayacağını belirtti: "Çok çabuk oldu. Aylardır üzerinde çalışmaktaydım ve şu an bitmiş olduğuna güçlü bir şekilde inanıyorum. Bazı sanatçılar yıllarını harcarlar. Ben harcamam. Ben, her zaman müzik yazarım."
MTV News ile yaptığı bir röportajında, Gaga'nın menajeri Troy Carter ile sıklıkla birlikte çalıştığı yapımcısı RedOne, albüm hakkında yorum yaptı ve albüme ilişkin kendi kişisel fikirlerini belirtti. Troy Carter, "Şirket için müzik yapmaya henüz başladık. Bunun için çok heyecanlıyız. İnsanlar için biraz çalmaya başladık ve bundan bir fikir aldık, ve [Gaga,] inanılmaz bir iş, gerçekten inanılmaz bir iş çıkarıyor […] Bir tarih açıklamadık … hayır … yakında geliyor." dedi. RedOne ayrıca şunları ekledi: "Bence bu, Gaga'nın daha özgür albümü. Özgürlük gibi, bu albüm … Bu, onun albümü. Size dürüst olmak gerekirse bence yaptığı albüm, hakkında konuşulacak kadar değerlidir. Yayınlandığında dinleyeceksiniz ve seçiminizi yapacaksınız. Bence, seveceksiniz. Fakat bence, albüm hakkında konuşmak benim için çok değerli. Bu çılgınlık."